За нас

Атлетски Клуб Endurance – Скопје (преименуван од АК Безбедност – Скопје, во 2013год.), е основан во 2009 година. Негови основачи се Александар Кираџиев, Томе Попчевалиев и Весна Кираџиева – сите активни членови на клубот и репрезентативци во Македонската Атлетска Репрезентација. Во своите редови има и младински прваци и репрезентативци. Нашите атлетичари земаат активно учество во сите атлетски дисциплини: натпреварите на стаза; кросеви; улични трки (полумаратони и маратони) и планинско трчање.

АК Индјуренс (Endurance) е отворен за соработка со сите заинтересирани за атлетиката и спортот воопшто. Нудиме тренинг програми за сите возрасти, за професионални спортисти и рекреативци кои сакаат да бидат физички активни и кондиционо подготвени.

Во зависност од Вашите потреби, имаме подготвено флексибилна програма која е достапна за секој кој има желба да се занимава со овој спорт, како професионално, така и рекреативно.

Доколку сте заинтересирани или имате било какви прашања, слободно контактирајте не на:

e-mail: endurancemkproject@gmail.com