Кираџиеви ќе ја отворат и затвора Хронометар 10км трката!

Во организација на тимот кој стои зад Скопски маратон, Женска трка и Скопје трча 10км, наскоро очекуваме нова скопска трка, овој пат под нови услови и регулативи, согласно ковид19 ситуацијата. За сите детали околу трката, погледнете на официјалниот сајт тука.

Што се однесува до нашиот, endurance.mk тим, на самиот старт, трката ќе ја отвори Билјана Кираџиева во 6:30, додека Александар Кираџиев стартува зад неа, во 6:31.30.

Брачниот пар Димитровски избраа старт во 8:29. Весна Кираџиева стартува последна со што ја затвара трката со последниот старт во 9:29.30.

Во добро здравје и лесна трка која им посакуваме на сите учесници, во одлична тренинг форма, се надеваме на гужва од Кираџиева во топ 5!!!

Среќно и на организаторите! Се гледаме на 13. јуни на кеј!

Permalink