Дел од ’Безбедност’, на гости во ТВ 24вести – ’Работна сабота’

Ден по државниот празник, посветен на нашите просветители Св. Кирца и Мето (24.05.2013), како дел од контактната емисија на ТВ 24 Вести – Работна сабота. Во максимално опуштена атмосфера, во студио со, од едната страна, прекрасната водителка Галена Николовска и од друга страна, исто така нејзин колега од новинарски води, тетовчанецот Ванко Марковски, успеавме некако да го компресираме нашиот муабет во еден час континуирано говорење.
Јас на онаа класична моја тема – за ’кралицата’ и општо за третманот на спортот и атлетиката во државата, а Ванко како контрапункт, со своето искуство на овогодинешната Евровизија. Сепак, колку и да немаат овие две теми заедничка точка, успеавме да најдеме начин за да издебатираме на некои точки што се интересни за елаборирање.
Во прилог е линкот од емисијата, па доколку имате желба и време, да чуете како се бранат боите на ’кралицата’ и нешто повеќе, зирнете:

24 Вести_25 05 2013_гостување АК

Permalink