Шејк со млеко од бадеми и урми

Како за 5 минути да си приготвите домашно млеко од бадеми може да погледнете тука.

За шајкот:

– 150мл. млеко од бадеми (може да користите и обично млеко);

– 10-тина урми без семки

– малку цимет

Ставете ги состојките во блендер и блендирајте додека се соединат состојките и се иситнат урмите.

IMG_20150114_220827

Permalink