City Park Night 21 ’16

Во организација на Endurance.mk (АК Индјуренс – Скопје) по втор пат ќе биде организирана атлетската манифестација “City Park Night 21”.

Настанот е од рекреативен и отворен карактер за сите атлетски клубови, активни атлетичари, рекреативци, љубители на трчањето во природа, од нашата земја, како и надвор од нашите граници.

Настан: City Park Night 21 ‘16
Датум: 10.09.2016
Почеток: 19:30
Локација Градски Парк, Скопје
Web: http://www.endurance.mk
 
Сите пријавени натпреварувачи добиваат:
• стартен број со чип
• финишер медала
• on-line резултати не подоцна од 2 часа по трката
• диплома во електронска верзија на вашиот меил
• освежување за време и по трката
• во здраво тело – здрав дух и многу забава
 
Опис на патеката:
Стартот на Полумаратон ќе биде видно обележан и се наоѓа во непосредна близина на дискотеката Икс Ел (XL) во Градскиот Парк. Патеката е кружна. Еден круг изнесува 1750м и се вртат вкупно 12 круга.
Финишот е помалку од 100м подолу од стартот, исто така видно обележан, со балон/капија на самата финиш линија и рефлекторско осветлување.
Патеката е прегледна, обележана околу целиот круг, како и на критичните вртења.
Временски лимит на трката: 3 часа
 
Бранови на уплата и регистрација за трката:
• Првиот бран на регистрација трае до 25.08.2016 до 23.59часот. До овој термин котизацијата изнесува 590 денари.
• Вториот бран на регистрација започнува од 26.08.2016 и трае до крајниот рок за пријавување, односно до 05.09.2016 до 23.59 часот. Во овој термин котизацијата изнесува 750 денари.

ВАЖНО!!! Пријавувањето се затвора на 05.09.2016 (понеделник) 23:59 часот.
 

Пријавување на следниов линк: https://www.smartrace.club/

Спортски пријатели и подржувачи на настанот:

Intersport Makedonija

SuperOrtho

Натура (МакПрогрес)

Изворска вода

Подигнувањето на стартните пакети ќе биде ден пред трката во продажниот салон на SuperOrtho, а за истото ќе добиете и навремени информации на меилот со кој сте се пријавиле за трката.
 
Напомена: Организаторот го задржува правото за промена на термините за трките и наградите доколку тоа го наложуваат условите, за што учесниците навреме ќе бидат известени.
 
Пријавете се да го трчаме Градски Парк под ѕвезди!
 
 
 
 
 
 
Permalink