Кралското трио (Кејт, Вилијам и Хари) заедно со Пола Редклиф

Што правеа викендов Кралското трио од Британија, Војводата и Војводката од Кембриџ, Кејт и Вилијам, Принцот Хари и Светската рекордерка во маратон, Пола Редклиф на атлетската патека на Олимпискиот стадион “Кралица Елизабета“?

Хари, Вилијам и кејт како дел од штафетната трка

Хари, Вилијам и кејт како дел од штафетната трка

Беа дел од хуманитарната штафетна трка која се одржа во склоп на подготовките за учесниците на нивната хуманитарна иницијати “Heads Together”, а кои ќе настапат на претстојниот Лондон маратон.

Војводката од Кембриџ, Кејт Мидлетон и Светската рекордерка во маратон, Пола Редклиф

Војводката од Кембриџ, Кејт Мидлетон и Светската рекордерка во маратон, Пола Редклиф

Секако дека штафетата беше ревијална и со цел да мотивира што повеќе хумани лица да се пријават на Лондон маратон и да трчаат во хуманитарни цели. Но колку влијателни личности од јавниот свет во Македонија, моќни, имотни лица и политичари, министри имате видено кај нас да трчаат нешто ревијално или да подржат некоја ваква иницијатива на домашните трки, подалеку од удобноста на канцеларијата и компјутерот и да излезат на терен, на патека и вистински да бидат дел од некој настан, без разлика дали за хуманитарни цели или чисто да бидат репрезент на здрави навики на децата? Секако не доволно.

Сепак, од фотографиите можеме да забележиме дека момците не и попуштија на Кејт, ревијално или не, мораа да победат. Машки! 🙂

 

Permalink