Flexofytol – Белгијска Дефиниција За Секој Спортски Активен Човек

Со текот на годините, телото кај нас distance трчачите, особено сврзните ткива амортизираат големи удари. Во насока да ги превенираме и ублажиме таквите удари, наоѓаме начин да трчаме по помеки површини, да ги менуваме патиките почесто, да ги намалиме интензитетите ако е тоа потребно. Сепак, сакале да признаеме или не сакале, нашите сврзни ткива, тетиви и мускули, постепено ослабуваат. Се сретнав со еден поим, кој се повеќе е актуелен во светот и како и за секоја друга работа, истражив малку потемелно. Екстрактот се нарекува куркума.

Растението, односно коренот од куркумата е без преседан со огромен дијапазон на лековити својства. Во форма на екстракт има многу повеќе концентрација на дадена количина, а со тоа и зголемени својства. Белгијската фирма Тилман е влезена во Македонија со своите производи кои се многу внимателно одбрани и ги нема насекаде да се продаваат и расфрлаат низ секакви списанија и слично. Нивниот производ кој е во основа куркума се нарекува Flexofytol®.

Што е Flexofytol®?
На пазарот се наоѓаат во форма на капсули, содржат био-оптимизиран екстракт од куркума. Коренот од куркума содржи супстанции наречени куркуминоиди, од кои најважен е куркуминот. Тој е моќен антиоксидант кој помага за подвижноста на зглобовите, мускулите и тетивите. Био-оптимизираниот екстракт од куркума има 4000 пати подобра растворливост во споредба со онаа на природниот куркумин, делува на центарот кој го регулира хроничното воспаление, брзо влијае врз болката, го подобрува движењето и квалитетот на живот. Производот има заштитен ефект врз ‘рскавичното ткиво – го намалува неговото оштетување. Може да се употребува подолго време, без да се појават несакани реакции од страна на гастроинтестиналниот тракт. 1 капсула содржи 42 mg био-оптимизиран екстракт од куркума во форма на микроемулзија, чија ефикасност е пропорционална на 1 kg прав од куркума.
Се применува при болки во зглобовите, мускулите и тетивите, за спортски повреди и за луѓе со професии поврзани со физичко оптоварување.flexofitol1

Како Flexofytol® може да се аплицира кај луѓето кој трчаат, се подготвуваат за маратонски трки или едноставно се занимаваат со било каква физичка активност?
Со редовна употреба на капсулите Flexofytol®, го намалуваме ризикот од истрошеност на меките ткива (мускулите) и сврзните ткива (тетиви и зглобови), а со тоа и го пролонгираме ’векот’ на меките и сврзните ткива. Кај ваквиот препарат не се забележани несакани својства, што значи дека може да се употребуваат постојано и без паузирања. Оние категории пак, кои имаат болки во меките и сврзните ткива, со употреба на овој препарат го убрзуваат процесот на регенерација.

Каде може да го најдеме препаратот Flexofytol®?
Flexofytol®
може да се најде во сите поснабдени аптеки низ државата. Значи дека е достапен до секој кој посериозно се занимава со спорт, но и за оние кои рекреативно го прават тоа, се до оние категории кои имаат посериозни проблеми со зглобовите, мускулите и тетивите. Едноставно формула која може да ја промени нашата физичка состојба, која е директно врзана со нашето секојдневно расположение. За спорт без болки.

Permalink