Елиуд Кипчоге со 2:00.24 на маратон!!!

Не знам што е работата, за што е постот? Провери на линкот: (Утре, на F1 патеката во Монца, обид за маратон под 2ч)

Wow, ова не го предвидовме, Елиуд Кипчоге истрча многу блиску до границата под два часа, тој финишираше со 2:00.24, што е НОВ НЕОФИЦИЈАЛЕН СВЕТСКИ РЕКОРД! #breaking2 

монца

 

Permalink