Очекувано: Кираџиеви меѓу победниците на Хронометар 10км!

Заради пандемијата и посебните протоколи за одржувањето на трката HalkEco Хронометар 10КМ, прогласувањето на победниците не се случи на денот на трката, туку истите беа прогласени денес, оналјн на фан страната на трката. Како и што очекувавме со најавата во нашиот претходен пост – гужва од Кираџиеви на топ позициите. Највисоко пласирана беше Биљана Кираџиева,…

Кираџиеви ќе ја отворат и затвора Хронометар 10км трката!

Во организација на тимот кој стои зад Скопски маратон, Женска трка и Скопје трча 10км, наскоро очекуваме нова скопска трка, овој пат под нови услови и регулативи, согласно ковид19 ситуацијата. За сите детали околу трката, погледнете на официјалниот сајт тука. Што се однесува до нашиот, endurance.mk тим, на самиот старт, трката ќе ја отвори Билјана…