A каде е круната?

Имаше време кога пред големи трки (маратон/полумаратон) на мојот лап-топ како позадина стоеше табела со пресметани премини по километар. Не и оваа сезона. Оваа сезона направив нови промени во тренажниот процес и начинот на кој се обраќам кон атлетиката. Оваа сезона решив да не се оптеретувам со резултати, бркање норми, бркање рекорди, пријавување и барање…

Тимот на endurance.mk на Скопски маратон

Не сме многу, не сепак не има доволно. Запознајте ја екипата на endurance.mk која годинава ќе настапи на Скопски маратон. Полумаратон: Душица Андонова. Доколку оваа девојка ви изгледа познато тоа е поради повеќе од една причина. За вас најблиску, таа е кавер девојката девојката на овогодинешниот Скопски Маратон. Но, исто така може да ја видите…

Како да се спакувам пред трка и што да понесам?

Најдобро е да ја искоритите саботата, односно денот пред трка и ментално да се подготвите за се она што сметате дека ќе ви биде потребно за денот на трка. Трката (во нашиот случај Скопски маратон) е рано наутро, па не сакате да бидете во брзање, нешто да не заборавите. Доколку не сте набавиле се од…

Како да превенирате изгореници додека трчате на летното сонце

Не знам за вас, ама јас секоја година после Скопски маратон завршувам со изгореници од сонцето по телото. Имам многу светол Ирски тен и повеќе од 3 часа (колку што ми треба за да истрчам маратон) на Скопскиот асфалт и сонцето, резултираат со висок степен на изгореници и пеги по носот и образите. И ќе…

Преполн атлетски викенд зад нас!

Уште еден исполнет атлетски викенд оставаме зад нас. Еве накусо што се случуваше кај нас и во светот, а што сметавме дека е интересно да го издвоиме за вас. Да почнеме од дома. Во саботата (09 март) се одржа Државното Првенство во Полумаратон (во склоп на трчаме кон целта). Нашиот тим Endurance имаше четворица претсавници:…

Best Paper Writing Service See Best And Positive Simply LiveEssayWritingService Indeed

Where To Buy Term Papers With Republicans now filibustering the Unemployment Extension Payment and millions of People in the usa intending to be jobless, currently unemployed, rapidly to run out of joblessness perks or currently declined extensive joblessness features, lots of of you are worrying about discovering a career and being profitable. Considering the be…

Mediawhiz Matomy Cabinet

marketing your app On Thursday, JC Penney started screening the use of scannable cellular coupons at 16 of their retail outlets in the Houston area. They have partnered with Cellfire, a business that offers discounts from multiple retailers through a totally free, downloadable mobile application. Take for instance the tale of Amanda Hocking, a 26-year…

Steam Walet With Only A Number Guidelines, It Is Possible To Achieve Access And Open What You Wish From SteamWallet-Cards

How To Buy Steam Wallet Code Gift Steam Wallet To Friend Steam Gift Card Online Purchase 20 Steam Wallet How To Check Steam Wallet Steam Wallet Voucher Did you know that 60 eight25 of clients get out of a home based business mainly because they don’t really feel that way business cares on them? That’s…