Спортска повреда далеку од срце, но уште подалеку од редовни тренинзи – Achilles tendinitis

Не сметав дека првата моја сторија ќе биде со тематика врзана за повреда. Требаше да биде со друга попозитивна содржина. Како и да е, се случи, ме оддалечи од тренинзите извесен период , но сепак – дел од спортот е. Спортска повреда, општо, е фрустрација за секој спортист, но среќа на време сфатив дека се…

Атлетика на македонски начин

(моја репортажа првично објавена на овој портал) Изминатиов викенд, во неделата, на 02.09 се одржа СП во планинско трчање во Понте ди Лењо (Италија). На него учество зема и седумчлена македонска атлетска репрезентација. Меѓу нив беа: Марија Стојчевска (јуниорки), Иван Пешовски (јуниори), Весна Кираџиева (сениорки), Игор Јакимовски, Јовица Ристовски, Александар Кираџиев и Кокан Ајановски (сениори)….