Тренинг со Dathan Ritzenhein

Во период на ментално загревање и затишје пред бурата во Москва, би сакал заедно да погледнеме еден тренинг поврзан со американската distance легенда, Dathan Ritzenhein. Да бидам искрен, овој тренинг, како и неколку други негови, ги имам погледнато и проанализирано мал милион пати и за тие што навистина ја разбираат атлетиката и знаат да го…

Кои се моите вистински калории пред (полу)маратон?

     Исхраната пред големите натпревари е многу битен фактор, кој подоцна во текот на трката значително ќе влијае на вашиот перформанс и конечно ќе се рефлектира на финалниот резултат. Затоа е добро да имате добар концепт и добро изработени денови пред (полу)маратонската трка во делот на исхраната, за да бидете сигурни дека тоа најмногу ви одговара и…

Персонален Тренер

       АК Endurance (Индјуренс) е отворен за соработка со сите заинтересирани за атлетиката и спортот воопшто. Нудиме тернинг програми за сите возрасти, за професионални спортисти и рекреативци кои сакаат да бидат физички активни и кондиционо подготвени.       Во зависност од Вашите потреби, имаме подготвено флексибилна програма која е достапна за секој кој има желба да…