Gazi Baba XC Challenge 2014

gazi_baba_2014

Во организација на endurance.mk – Скопје и оваа година, на 09.03 (недела) со почеток во 12:00 часот, ќе биде организирана IV традиционална крос кантри атлетската манифестација ‘Gazi Baba XC Challenge’.
Поканети се сите атлетски клубови, активни атлетичари, рекреативни спортисти, љубители на трчањето во природа, од нашата земја, како и надвор од нашите граници.
Стартно-целната рамнина е видно обележана, погодна за стартот на атлетичарите, како и за останатите љубители и симпатизери кои ќе дојдат да го следат овој атлетски настан.

Стартот на трките:

12:00ч – женска конкуренција;
12:30ч – машка конкуренција

Должина на патеката:
8.000м. – машка конкуренција;
3.000м. – женска конкуренција.

МАЖИ – 4 големи круга * 2020м (ќе се врти патеката која неодамна е тампонирана);
ДАМИ – ќе се врти 1 мал круг (патеката која до минатата година се трчаше)
+ 1 голем круг (тампонираната патека).
Патеката е прегледна, обележана околу целиот круг, пропратена со благи нагорнини и благи надолнини во нејзиниот тек, тревната и земјена површина, која е погодна за трчање со атлетски патики или со спринтерици.

Награди: за првопласираните петорица во машка и три во женска конкуренција, предвидени се парични награди:
МАЖИ:
1 место: 3000,00ден.
2 место: 2000,00ден.
3 место: 1500,00ден.
4 место: 1000,00ден.
5 место: 1000,00ден.

ДАМИ:
1 место: 2000,00ден.
2 место: 1500,00ден.
3 место: 1000,00ден.

Првопласираните тројца добиваат медали и дипломи.
Сите натпреварувачи кои ќе ја завршат трката добиваат диплома, спортски пешкир со извезено лого и Prosport Jamnica исотоник.

Пријавувањето за трката ќе биде on-line и ќе биде ЗАДОЛЖИТЕЛНО за сите кои сакаат да земат учество на оваа трка.
Регистрирајте се на следниов линк:
http://kupinapopust.mk/deal/index/2138

Пријавувањето е во два чекора:
ЧЕКОР 1: уплаќање на котизација преку купинапопуст.мк. Откако успешно ќе уплатите, на маил адресата која сте ја навеле, ќе добиете линк.
ЧЕКОР 2: линкот што ќе го добиете на вашиот е-маил, се однесува на вашите генералии. Пополнете го и туак завршува процесот на пријавување.
Напомена: не очекувајте дополнителна потврда дека сте пријавени. Со завршување на вториот чекор, вие сте пријавени!

Котизација за трката ќе биде 120,00 денари.
Рокот на пријавување е најдоцна до 04.03.2014, до 23:59часот.
Сите оние кои ќе го пречекорот рокот на пријавување, ќе имаат право да трчаат во трката, но без натпреварувачки карактер, односно не влегуваат во трка за првите места и не добиваат стартен пакет.

Главен покровител на трката – Томе Попчевалиев (ко-основач на endurance,mk)

Помагатели: Јамница-Проспорт, ,Скопски Маратон, RedBull.

Оваа година и официјално Gazi Baba XC Challenge е пред-трка, односно дел од circuit-от трки, во најава на големиот Скопски маратон. Проверете ја вашата актуелна форма.

Бидете дел од најмасовната крос кантри трка во земјата!!!

http://endurance.mk/

Спортски поздрав!!!

slika27